Mainos
Mainos

Koulukiusaaminen johti poliisitutkintaan Ivalossa

Koulukiusaamistapaus oli harvinaisen vakava. 7-luokkalainen poika suljettiin välitunnilla koulun väestönsuojaan, missä hänen kädet sidottiin ja häntä uhattiin teräaseilla.

Ivalon poliisi tutkii harvinaisen vakavaa koulukiusaamistapausta. Vapaudenriistona tutkittu tapaus sattui viime keskiviikkona koulupäivän aikana Ivalon yläasteella.

Neljä ylempiluokkalaista sulki 7-luokkalaisen pojan välitunnilla koulun pihan väestönsuojaan. Pojan kädet sidottiin ja häntä käsiteltiin nöyryyttävästi lyhyehkön aikaa. Poliisin mukaan kiusaajat pitivät myös teräaseita esillä, mutta uhria ei vahingoitettu fyysisesti.

Mukana olleista nuorista yksi oli 15-vuotias ja loput kolme 14-vuotiaita.

Koulu ilmoitti asiasta poliisille. Tapaus täytti rikoksen tunnusmerkistön ja eteni poliisin esitutkintaan. Apuna poliisilla on koulun lisäksi sosiaaliviranomainen, joka vastaa seuraamuksista 14-vuotiaiden osalta. Vain 15-vuotta täyttäneen osalta asia voi edetä rikosoikeudelliseen rangaistukseen.

Ylikonstaapeli Heimo Kyrö pitää tapausta Inarin alueella harvinaisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme