Mainos
Mainos

Koulukotikarkuri viilsi poliisia Helsingissä

Koulukodista karkuteillä ollut 14-vuotias tyttö huitaisi poliisia veitsellä käteen Helsingissä. Helsingin järjestyspoliisin konstaapeli selvisi viiltohaavasta tikkauksella.

Puukotus tapahtui aamupäivällä Käpyläntiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, josta poliisi osasi etsiä tyttöä saamansa vinkin perusteella. Tyttö oli etsintäkuulutettu, koska hän oli kesäkuussa karannut Kuopion seudulla sijaitsevasta koulukodista, missä hän oli saanut myös päihdehoitoa.

Poliisin mukaan tyttö oli vastusti kiinniottamista ja huitaisi konstaapelia veitsellä ranteen kohdalle. Sen jälkeen tyttö onnistui pakenemaan ulos asunnosta, mutta hänet saatiin pian kiinni.

Tytön lisäksi asunnossa oli kolme täysi-ikäistä miestä, joilla ei ole osuutta veitsellä huitomiseen. Ainakin osalla heistä on huumerikostaustaa, joskaan niin sanotuista isoista tekijöistä ei ole kyse.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii tapausta epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Alle 15-vuotiaana tyttö ei kuitenkaan ole rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, vaan asian ottavat hoitaakseen sosiaaliviranomaiset.

Vaikka tyttö ei joudukaan syytteeseen, poliisi tutkii tapauksen normaaliin tapaan. Tapahtumien kulku selvitetään muun muassa sen varalta, että veitsestä saanut poliisi esittää myöhemmin korvausvaatimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme