Mainos
Mainos

Koululääkärien ja -hoitajien vajaus yleistä suurissa kaupungeissa

Henkilökuntasuositukset eivät täyty kouluterveydenhuollossa. Sosiaali- ja terveysministeriö on kiristämässä valvontaa.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon henkilöstömäärissä on paikoitellen vakavia puutteita, kun alan suosituksia ei noudateta. Joissakin kaupungeissa pakollisia terveystarkastuksia on jopa jouduttu siirtämään.

Asiasta huolestunut sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee asetusta, jossa pyritään muuttamaan suosituksia säännöiksi.

Ohjeet koululaisten ja opiskelijoiden terveydenhuollosta annettiin kolme vuotta sitten. Siitä huolimatta sosiaali- ja terveysministeriön henkilöstösuositukset alittuvat ympäri maan.

Kuntaliitossa ongelma tunnustetaan. Nykyinen lääkäri- ja hoitohenkilökunta ei tosin riitä henkilöstövajeen paikkaamiseen. Liitto vastustaakin asetukseen kirjattuja tiukkoja mitoituksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot