Mainos
Mainos

Koululainsäädäntö uudistuu

Valtioneuvosto hyväksyi tänään koululainsäädännön uudistuksen, joka annetaan eduskunnalle huomenna presidentin esittelyssä. Uudistukseen liittyen valtioneuvosto teki periaatepäätöksen, jonka mukaan lähivuosina kiinnitetään erityistä huomiota toisen asteen ammatilliseen koulutukseen.

Koululainsäädännön uudistuksessa ehdotetaan säädettäviksi uusi perusopetuslaki, lukiolaki, laki ammatillisesta koulutuksesta, aikuiskoulutuksesta, vapaasta sivistystyöstä, taiteen perusopetuksesta, valtion ja yksityisen järjestämän koulutuksen hallinnosta sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta.

Uudistuksen viime vaiheessa siitä poistettiin kuusivuotiaiden esiopetus, johon ei katsottu riittävän rahaa.

Ammatillista koulutusta koskevalla periaatepäätöksellä halutaan lisätä ammatillisen koulutuksen vetovoimaa. Tarkoituksena on mm. lisätä toisen asteen oppilaitosten eli lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyötä ja lisätä opiskelijoiden valinnanmahdollisuuksia.

Periaatepäätöksen mukaan ammatillisten tutkintojen määrää vähennetään. Tällä turvataan työvoiman liikkuvuutta ja vastataan työelämän ammattitaitovaatimusten nousemiseen ja monialaisuuden lisääntymiseen.

Koulutuksen lainsäädäntö otetaan periaatepäätöksen mukaan uudelleen tarkasteltavaksi, kun nuorisoasteen ja ammattikorkeakoulujen koulutuskokeilujen tulokset, näyttötutkinnoista saadut riittävät kokemukset ja koulutuksen lainsäädännön kokonaisuudistuksen toteutuneet vaikutukset ovat arvioitavissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme