Mainos
Mainos

Koululaiset kaipaavat rajoja

Lapsiasiavaltuutetun selvityksen mukaan ala- ja yläkouluikäiset lapset toivovat enemmän vaikutusmahdollisuuksia koulussa. Omilta vanhemmilta kaivattiin enemmän kiinnostusta lasten elämään.

Koululaiset toivovat, että aikuiset olisivat nykyistä kiinnostuneempia lasten elämästä ja asettaisivat enemmän rajoja. Tätä mieltä olivat lähes kaikki lapsiasiavaltuutetun uuteen selvitykseen osallistuneet peruskoululaiset.

Tänään julkistettu selvitys pohjautuu 68 erikokoisen lapsiryhmän ryhmäkeskusteluihin.

Lapset arvioivat kyselyssä myös kouluympäristöään. Lapset haluavat vaikuttaa enemmän koulun arkeen eli tilojen viihtyisyyteen, ruokailuun sekä koulupäivän rakenteeseen sekä opetukseen liittyviin asioihin.

Yli puolet ryhmistä toi esiin, että opettajilla ei ole riittävästi aikaa kuunnella oppilaita koulussa. Tämä vaikeuttaa myös koulukiusaamiseen puuttumista.

Lapset toivoivat myös parempia liikunta- ja kirjastopalveluita vapaa-ajalle sekä viihtyisämpää kouluympäristöä. Kouluun kaivattiin muun muassa viherkasveja, värikkäitä seiniä ja raikkaampaa sisäilmaa.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan mielestä etenkin kouluympäristön viihtyisyyttä kannattaisi pian ryhtyä lisäämään.

- Tärkeitä kohennuksia voidaan saada aikaan pienelläkin rahalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot