Mainos
Mainos

Koululaiset leijonajuhlista: Se näytti tosi hauskalta!

"Taivas varjele, mitä sieltä tulee, sieltä tulee maaaaali!" Murkkuikäiset tytöt laulavat porukalla leijonamatsin jälkeen tutuksi tulleita Youtube-hittejä. Nettiuutiset on siis koluttu, voittopeli katsottu - ja paikoin hurjaksi kritisoitu voitonjuhla myös.

Monet ovat kritisoineet jääkiekon MM-kultaa voittaneiden leijonien humalaista juhlintaa Kauppatorilla. Varsinkin lapsi- ja nuorisotyötä tekevät järjestöt ovat esittäneet paheksuntansa. Mitä mieltä juhlinnasta sitten ovat nämä kuudennella ja seitsemännellä luokalla olevat nuoret, jotka ovat herkässä iässä vaikutteille?

Moni tirskuu kysymyksen kuullessaan. Heidän mielestään juhlinta näytti tosi hauskalta.

– Varsinkin se Granlund oli tosi hassu, kun sillä oli siellä bussin kyydissä siideritölkki hatussaan!

Haastattelemamme tytöt seurasivat juhlintaa kotona televisiosta. Muutamien isotveljet olivat päässeet Kauppatorille juhlaa katsomaan. Tirskunta ja kansanjuhlan kertaaminen jatkuvat tyttöjen puheissa.

– Mutta olihan ne vähän humalassa, yksi nuorista sanoo.

– Mutta hei, ne voitti maailmanmestaruuden, niillä on täysi oikeus juhlia! toinen sanoo heti perään.

Nuoret ovat selvästi lukeneet nettijutut ja katsoneet tarkkaan videot läpi. Keskustelemme heidän kanssaan hetken siitä, oliko leijonajuhlinta liian humalaista – ja miltä se heistä tuntui.

– Ei se meitä haitannut, kyllä me sellainen ymmärretään. Ja eihän ne urheilijat niinkään humalassa olleet, vaan valmentajat.

– Mutta ne kaikki oli telkkarissa, olisi ne voineet sen ajan olla vähän nätimmin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme