Mainos
Mainos

Koululaiset ompelevat vaatteita katastrofialueen lapsille

Suomen kouluissa on ryhdytty ompelemaan vaatteita Kaakkois-Aasian tuhoalueen lapsille. Idea levisi nopeasti viime viikonloppuna tekstiiliopettajien sähköpostilistalla.

Suomen Punainen Risti kerää valmiit vaatteet paikallisosastojen kautta ja hoitaa jakelun tuhoalueella. Koko ompeluprojektin suunnittelu on kuitenkin vasta alussa. Innokkaat tekstiilityönopettajat levittivät tietoa valmiista käsityölehden kaavoista viime viikonloppuna sähköpostilistallaan. SPR:n kotisivuilta kaavat voi tulostaa ensi viikon alussa.

Suomalaisille on koko ajan korostettu, että Kaakkois-Aasian tuhoalueelle ei saa kerätä tavaraa, vaan parhaiten autetaan antamalla rahaa. Miksi nyt lähetetään vaatteita?

- Nämä on juuri oikeankokoisia, oikeanlaisia kuumiin olosuhteisiin, lapset voivat tilaustyönä tehdä, eli silloin tiedetään, puhtaita oikeankokoisia vaatteita eniten tarvitseville, kertoo Suomen Punaisen Ristin vt. nuorisotoiminnan päällikkö Kristiina Backberg-Edvards.

Ompeluprojekti antaa samalla suomalaisille lapsille ja nuorille apua omien tunteidensa käsittelyyn.

- Sinnehän jäi tosi paljon niitä lapsia ,eikä niillä ole mitään siellä, ei yksinkertaisesti mitään. Tosi hyvä, että mekin voidaan auttaa, sanoo helsinkiläisen Aurinkolahden peruskoulun oppilas Emmi Takala.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme