Mainos
Mainos

Koululaiset pääsevät enää harvoin luokkaretkelle

Koulut järjestävät nykyään luokkaretkiä vähemmän kuin vielä kaksi vuotta sitten.

Opettaja-lehden kyselystä selviää, että kohteen valinnassa painavat aiempaa enemmän sopiva etäisyys koulusta, valvonnan helppous ja edullinen hinta.

Kyselyn mukaan neljännes opettajista järjestää luokkaretken harvemmin kuin kerran kahdessa vuodessa. 11 prosenttia vastaajista ei järjestä luokkaretkiä enää lainkaan.

Myös leirikoulujen järjestäminen näyttää vähentyneen. Noin kolmannes opettajista kertoo lähtevänsä leirikouluun harvemmin kuin kerran kahdessa vuodessa.

Merkittävin kriteeri luokkaretken tai leirikoulun kohteen valinnassa on opetuksellinen anti. Lisäksi kohteen halutaan olevan lähellä ja monipuolinen.

Valtaosa retkistä tehdään toukokuussa. Seuraavaksi yleisimpiä ajankohtia ovat huhti- ja syyskuu.

Procode-yhtiön huhtikuussa tekemään kyselyyn vastasi 274 opettajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot