Mainos
Mainos

Koululaisten päivähoito ongelma kesällä

Koulujen kesälomat aiheuttavat ongelmia monille pienten koululaisten vanhemmille. Kunnat ovat karsineet säästösyistä mahdollisuuksia saada kunnallista päivähoitoa, vaikka moni perhe sitä tarvitsisikin.

Laki lasten päivähoidosta sanoo, että myös koululaisilla on mahdollista saada hoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat.

Esimerkiksi Kiimingissä useat kouluikäisten lasten vanhemmat ovat saaneet kieltäviä päivähoitopäätöksiä.

- Päivähoitolaki on varmaan siihen yksi syyllinen. Päivähoitolaissa on jo pitkään määritelty, että kunta on velvollinen järjestämään päivähoitoa alle kouluikäiselle, ja kun kunnissa on resurssit tiukilla niin aivan varmasti laista otetaan kaikki irti tässäkin, toteaa Kiimingin kunnan päivähoidon johtaja Anneli Halkola.

Kiimingin kunnan mukaan ekaluokkalaiset ovat myös turvallisuusriski päiväkodeissa.

- Yksi yksittäinen lapsi, jos sitä kysyntää on vähän, niin ei oikein sovi tuonne pienten joukkoon päivähoitoryhmään, Halkola jatkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot