Mainos
Mainos

Koululaisten seksitiedot kohentuneet

Etenkin peruskouluikäisten poikien seksuaalitiedot ovat parantuneet. Syynä siihen pidetään terveystiedon opetuksen lisäämistä.

Uusi oppiaine terveystieto on aikaistanut peruskoulujen seksuaalikasvatusta ja lisännyt opetukseen käytettyä tuntimäärää.

Erityisesti poikien seksuaalitiedot ovat parantuneet, vaikka tyttöjen tiedot ovat yhä huomattavasti parempia kuin poikien.

Väestöliiton tutkimuksen mukaan valtaosa opettajista kokee seksuaaliterveyden opettamisen luontevaksi ja helpoksi.

Helsingin Pukinmäen peruskoulun terveystiedon opettaja Sini Kiviluoto pitää pari vuotta opetettua terveystietoa tarpeellisena oppiaineena peruskouluissa. Hänen mielestään pojat oppivat seksuaaliasioita siinä missä tytötkin.

- Pojat tietenkin puhuvat asioista enemmän. Aika paljon tietoa saadaan internetistä ja kavereilta, mutta se tieto ei välttämättä ole oikeaa, Kiviluoto sanoo.

Terveystiedon opetuksella saadaan korjattua oppilaiden harhaluuloja. Väestöliiton mukaan parhaat oppimistulokset saavutetaankin suotuisassa ilmapiirissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot