Mainos
Mainos

Koululaisten selkä- ja niskakivut yleistyneet

Koululaisten selkä- ja niskakivut ovat yleistyneet etenkin tällä vuosikymmenellä. Samanaikaisesti lasten ja nuorten särkylääkkeiden käyttö on huomattavasti lisääntynyt.

STAKESin tuoreen selvityksen mukaan viikoittaiset selkä- ja niskakivut ovat puolta yleisempiä maamme 8.- ja 9-luokkalaisten keskuudessa kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Päivittäin kipuja potevien määrä on samassa ajassa kasvanut lähes kaksinkertaiseksi.

Kaksikymmentä vuotta sitten astmaa sairasti yksi prosentti koululaisista, allergista nuhaa 5%. Tänä päivänä nuo lukemat ovat 4,6 ja 18%. Myös liikalihavien määrä on lähes kaksinkertaistunut 70-luvun lopulta.

STAKES selvitti myös koulujen työoloja ja niiden vaikutuksia hyvinvointiin. Selkä- ja niskakipujen sekä astman lisääntymiseen voi hakea selvitystä yleisimmiksi koetuista ongelmista: epämukavista työtuoleista ja -pöydistä sekä huonosta sisäilmasta.
(MTV/ Satu Laakso)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme