Mainos
Mainos

Koululiikuntaliitto teilaa koululaisten kisojen lakkauttamisen: "Periaatteellinen päätös"

Opettajat ja Koululiikuntaliitto ovat ihmetelleet päätöstä Helsingin koulujen välisten urheilukilpailujen lakkauttamisesta. Opetusvirasto on perustellut päätöstä vetoamalla säästösyihin.

Kymmeniä vuosia kestänyt perinne loppuu ainakin hetkellisesti syksyllä. Helsingin Uutiset kirjoitti toissapäivänä, että virasto säästää kilpailut lopettamalla 93 000 euroa.

– Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kokonaisbudjetissa säästön merkitys on 0,15 promillea. Mielestäni päätös on periaatteellinen. On tosi surullista, että vuosikymmeniä rakennettuja perinteitä revitään alas, Koululiikuntaliiton toiminnanjohtaja Kristiina Jakobsson toteaa.

– Nämä ovat merkittäviä asioita, kun halutaan kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Niitä tekoja ei saisi kaataa lyhytaikaisten säästöjen varjolla.

Pidetty tapahtuma

MTV Uutiset soitti muutamille Helsingin koulujen opettajille kysyäkseen liikuntatapahtumien merkityksestä.

Yleinen viesti oli, että lakkautettavat kisat ovat oppilaiden keskuudessa pidetty tapahtuma.

– Onhan se iso menetys. Peruskoulun pitäisi kuitenkin tarjota kaikille kokemuksia, että on hyvä jossain. Oppilaille tämä on ollut tosi mieluisa juttu. Kisoista tulee jatkuvasti kyselyjä, liikunnanopettaja Antti Vartiainen Oulunkylän yhteiskoulusta kertoo. 

Jakobssonin mukaan koulujen välisten kilpailujen merkitys rakentuu muunkin kuin urheilun varaan.

– Kisoissa opitaan sietämään pettymyksiä, tekemään yhteistyötä ja edustamaan koulua yhteisissä tapahtumissa. Siellä on paljon piilomerkityksiä, jotka tahdotaan tässä mustavalkoisessa maailmassa unohtaa.

Antti Vartiainen on samaa mieltä.

– Ei päätökseen kenenkään urheilu-ura kaadu, mutta yhteisöllisyys kärsii.

MTV Uutiset ei soittopyynnöistä huolimatta tavoittanut opetusviraston edustajia kommentoimaan päätöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme