Mainos
Mainos

Koulumenestys ennustaa nuoren opiskeluvalinnan

Tuoreen väitöskirjan mukaan nuoren koulumenestys ennustaa parhaiten hänen tulevan opiskeluvalintansa. Myös hänen vanhempiensa koulutus ja ammatti vaikuttavat siihen, valitseeko nuori ammattikoulu- vai yliopisto-opinnot.

Kasvatustieteen maisteri Helena Kasurinen on tutkinut väitöstyössään joensuulaisten ja petroskoilaisten nuorten opiskeluvalintoja. Tutkimukseen osallistui noin 600 14-16-vuotiasta nuorta.

Väitöstyössään Kasurinen arvioi, että vain venäläisten nuorten osalta myös sukupuoli vaikuttaa opintojen valintaan. -Venäläiset tytöt suunnittelivat poikia useammin yliopisto-opintoja. Kasurisen mukaan Venäjän suuret yhteiskunnalliset ja taloudelliset muutokset ovat vaikuttaneet nuorten suhtautumiseen tulevaisuuteensa. -Venäläiset nuoret olivat pessimistisempiä ja epävarmempia kuin suomalaiset. Heistä tytöt näyttivät selviävän poikia paremmin vaikeissa oloissa, Kasurinen sanoo väitöstyössään.

Kasurisen kasvatustieteen alaan kuuluva väitöstyö tarkastettiin tänään Joensuun yliopistossa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot