Mainos
Mainos

Kouluruoalla tärkeä asema

Suuri osa koululaisista ja vanhemmista on sitä mieltä, että kouluruoan tulisi kattaa vähintään puolet päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kaksi kolmasosaa vanhemmista olisi valmis maksamaan kouluruoasta.

Kouluruokailun tulisi pitää nälkä loitolla lähes koko päivän. Lähes puolet vanhemmista ja kaksi kolmasosaa koululaisista on sitä mieltä, että kouluruoan tulisi kattaa vähintään puolet koululaisen päivittäisestä ravinnontarpeesta.

Sodexhon Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa vanhemmista olisi valmis jopa maksamaan kouluruoasta.

Ruokalistalle toivottiin maukasta kotiruokaa ja useampia vaihtoehtoja. Lämpimän lounasruoan lisäksi iltapäivän välipala ja usein myös aamiainen saivat kannatusta.

Koululaisten mieliruokia ovat makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike. Myös kanaruoat ovat suosittuja. Hernekeitolla on edelleen ystävänsä, mutta makkara näyttää menettäneen asemiaan.

Kouluruokailu on ollut peruskouluissa ja lukioissa maksutonta useita kymmeniä vuosia. Tällä haavaa suomalaisen koululounaan keskihinta on alle 2 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme