Mainos
Mainos

Kouluruoka ei maistu koululaisille

Stakesin tutkimuksen mukaan vain neljä kymmenestä peruskoulun yläluokkalaisesta syö kouluruoan joka päivä.

Yli puolet 11-15 -vuotiaista koululaisista jättää kouluruoan kokonaan syömättä tai syö valikoiden. Stakesin selvityksen mukaan peruskoulun yläluokkalaisista vain 40 prosenttia syö tarjolla olevan ateriakokonaisuuden päivittäin.

Myös kouluissa on havaittu, että kouluruoka ei maistu kaikille. Lempäälässä sijaitsevan Sääksjärven koulun rehtori arvelee, että hänen kolussaan satunnaisesti kouluruoka syöviä on koulun oppilaista neljäsosa ja viisi prosenttia oppilaista ei osallistu kouluruokailuun koskaan.

- Olemme jonkun verran joutuneet jo hyväksymään sen tilanteen, että osa oppilaista ei ruokaile missään tapauksessa, myöntää rehtori Seppo Siitonen.

Kouluruoan valmistamiseen käytetty summa vaihtelee merkittävästi eri kunnissa ja kouluissa. Halvimmillaan yksittäisen koululaisen ateria valmistuu 40 sentillä. Eniten kouluruokailuun rahaa käyttävissä kouluissa ruokailijakohtainen summa on 1,5 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme