Mainos
Mainos

Koulutaksia epäillään lasten hyväksikäytöstä

Koulukyydityksiä hoitaneen alajärveläisen taksinkuljettajan epäillään syyllistyneen neljän alaikäisen sisaruksen seksuaaliseen hyväksikäyttöön Alajärvellä.

Rikokset ovat tapahtuneet useiden vuosien aikana. Nuorin uhreista oli rikoksen tekoaikana vasta 5-vuotias. Tapaus tuli ilmi viime syksynä ja taksinkuljettaja on ollut vangittuna lokakuun lopulta lähtien. Epäilty on noin 40-vuotias.

Rikoskomisario Erkki Rajamäki keskusrikospoliisin Vaasan yksiköstä on hyvin vaitelias tapauksen yksityiskohdista. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 1985-1996. Näin pitkän ajan kuluttua esitutkinta on ollut työlästä ja juttu on ollut muutoinkin rankka, sanoo Rajamäki.

Poliisi pitää epäiltyjä rikoksia rikosoikeudellisesti törkeinä. Kyse on yhden perheen neljästä tyttärestä, jotka olivat rikoksen tekoaikana 5-13-vuotiaita. Seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui koulukyyditysten aikana muiden paitsi nuorimman uhrin osalta, kertoo Rajamäki.

Juttua on tutkittu Lapuan poliisin ja keskusrikospoliisin yhteisvoimin. Tutkinta on saatu loppulausuntoja vaille valmiiksi ja juttu jätetään syyttäjälle lähiaikoina. Asia käsiteltäneen aikanaan i suljetuin ovin Lapuan käräjäoikeudessa. Maksimirangaistus törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kymmenen vuotta vankeutta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot