Mainos
Mainos

Koulutarvikekauppa käy viimevuotiseen tahtiin

Koulutarvikkeiden kauppa käy suurten kauppaliikkeiden mukaan vähintään yhtä hyvin kuin viime vuonna. Sekä S-ryhmä että Kesko odottavat koulun alkuun liittyvän myynnin kasvavan hieman viime vuodesta.

Citymarketin toimitusjohtajan mukaan koulujen aloitus on tavaratalolle yksi vuoden tärkeimpiä sesonkeja. Esimerkiksi vuoden aikana myytävistä repuista jopa 80 prosenttia menee kaupaksi koulujen alkamisen kieppeillä.

Myös elektroniikkaliikkeissä kouluun liittyvä kauppa on lähiviikkoina vilkkaimmillaan. Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen on huomannut, että jo koululaisille ostetaan "yllättävän paljon" kalliita puhelimia.

– Selkeästi on nähtävissä siirtymä älypuhelinten suuntaan. Peruspuhelin riittää yhä harvemmin, koska laitteella pitää nykyään pystyä myös pelaamaan ja kuuntelemaan musiikkia, Rytkönen sanoo.

Peli-innostus näkyy hänen mukaansa myös koululaisten tietokonehankinnoissa. Koneissa pitää olla pelaamista varten riittävästi muistia, mikä nostaa hintaa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme