Mainos
Mainos

Kouluterveydenhuolto huonolla tolalla Lapissa

Lasten ja opiskelijoiden määräaikaiset terveystarkastukset ovat huonolla tolalla isossa osassa Lappia. Esimerkiksi koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto oli kunnossa vain kahdeksassa Lapin 21 kunnasta.

Aluehallintoylilääkäri Riitta Pöllänen kehottaa Lapin kuntia hoitamaan asian pikaisesti kuntoon. Lapin aluehallintoviraston kysely kuvaa viime kesän tilannetta, joten osa kunnista on voinut jo kohentaa palvelujaan.

- Kunnat ovat selittäneet puutteitaan henkilöstövajauksella, ja monissa kunnissa on haettu koululääkäriä lehti-ilmoituksilla syksyn aikana, Pöllänen sanoo.

Parhaiten Lapissa on hoidettu koululaisten ja opiskelijoiden hammashuolto. Lasta odottavien perheiden laajat tarkastukset ovat kunnossa 15 kunnassa ja muut alle-kouluikäisten tarkastukset ovat 10-11 kunnassa.

Valvonta on muuttumassa säännölliseksi, sillä neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon tarkastukset on tarkoitus ottaa mukaan hoitotakuun seurantaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme