Mainos
Mainos

Koulutetuin nuori väestö Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla

Nuoret aikuiset ovat jatkaneet peruskoulun jälkeen ahkerimmin opintojaan Keski-Suomessa, Etelä- Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Yli 85 prosenttia on näillä alueilla asuvista 25-34-vuotiaista on suorittanut vähintään lukio- tai ammattitutkinnon.

Nuoret ikäluokat ovat muutenkin selvästi vanhempia koulutetumpia. Eniten koulutetut 55-64-vuotiaat asuvat Uudellamaalla. Heistä yli puolella on jokin tutkinto, kun Keski-Pohjanmaalla vain joka kolmas tämänikäisistä on jatkanut lukujaan kansakoulun tai keskikoulun jälkeen. Myös kaikista yli 15-vuotiaista parhaiten koulutettuja ovat uusmaalaiset, joista 63 prosenttia on suorittanut tutkinnon. Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaallakin tutkinnon suorittaneiden osuus on lähes 60 prosenttia.

Yli 15-vuotiaista kaupunkilaisista 62 prosentilla on peruskoulun jälkeinen tutkinto ja 27 prosentilla myös korkea-asteen tutkinto. Maalla vastaavat luvut ovat 49 prosenttia ja 14 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot