Mainos
Mainos

Koulutetut naiset suurimmassa palkkakuopassa

Miesten ja naisten väliset palkkaerot ovat suurimpia korkeasti koulutetuilla suomalaisilla. Täysipäiväisessä työssä olevan, korkeakoulututkinnon suorittaneen naisen palkka on yhtä koulutetun miehen palkasta vain reilut 70 prosenttia, kun vähemmän koulutetuilla se on lähes 80 prosenttia.

Kun mukaan lasketaan myös osa-aikaisesti työssä olevat, korkeasti koulutettujen palkkaerot kasvavat entisestään: naisen palkka on miehen palkasta vain 65 prosenttia. Tällä laskentatavalla kasvavat myös toisen asteen koulutuksen suorittaneiden palkkaerot: nainen ansaitsee reilut 70 prosenttia siitä, mitä mies.

Vain peruskoulun käyneillä erot pysyvät suunnilleen samoina riippumatta siitä, lasketaanko osa-aikatyössä olevat mukaan.

Palkkaerot eivät tasaannu uran edetessä, vaan päinvastoin ovat suurimpia pisimpään työelämässä olleilla.

Koulutettujen suomalaisnaisten heikko asema palkkamarkkinoilla käy ilmi OECD:n vuotuisesta koulutusvertailusta. Taantuman vaikutukset eivät näy vielä tämän vuoden vertailussa, sillä havaitut erot perustuvat 2-3 vuotta vanhoihin lukuihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot