Mainos
Mainos

Koulutietojen julkisuus askarruttaa Helsingissä

Koulutietojen julkisuus on aiheuttanut keskustelua arviointiseminaarissa Helsingissä. Helsingin edustajat näkivät koulukohtaisten tietojen julkistamisessa myös etuja, mutta Vantaan edustaja pitäisi tiedot salassa.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ilkka-Christian Björklund uskoo, että koulutuksesta annetaan jatkossa yhä enemmän tietoa julkisuuteen. Kiperin kysymys on kuitenkin koulukohtaisten tietojen julkisuus. Toistaiseksi opetusviranomaiset ovat niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin lähteneet siitä, että tietoja kerrotaan vain yleisellä tasolla eikä kouluittain. Näin halutaan välttää yksipuolisten rankinglistojen julkaiseminen.

Sekä Björklund että Helsingin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila arvioivat kuitenkin perjantaina Helsingissä järjestetyssä arviointiseminaarissa, ettei salassapito välttämättä ole kaikkien kannalta hyväksi ja koulukohtaisten tietojen julkistamisesta voisi joskus olla myös etunsa.

Vantaan peruskoulutoimenjohtaja Kaisu Niskanen sen sijaan puhui seminaarissa voimakkaasti koulukohtaisten tietojen salassapidon puolesta. Niskasen mukaan Vantaalla pyritään siihen, että kaikki oppilaat kävisivät mieluiten omaa lähikouluaan.

STT on vaatinut julkisuuslain perusteella vaatinut sekä Helsingissä että Vantaalla tehtyjen arviointien koulukohtaisia tuloksia käyttöönsä. Asia on paraikaa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavana.
Lisää aiheesta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme