Mainos
Mainos

Kouluttajalle vammoja käsikranaatin sirpaleista

Varusmiehiä kouluttaneella Panssariprikaatin yliluutnantilla ei ole hengenvaaraa.

Varusmiehiä kouluttanut yliluutnantti on loukkaantunut käsikranaatin räjähdyksessä Hätilän ampuma-alueella Hämeenlinnan lähellä. Käsikranaatti räjähti heittoharjoituksessa tarkoitettua aikaisemmin, ja sirpaleita osui heittoa valvoneeseen yliluutnanttiin.

Panssariprikaatin kantahenkilökuntaan kuuluva yliluutnantti sai sirpaleita olkapäähän, sormiin ja reiteen. Hänet vietiin hoitoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan Hämeenlinnaan. Loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa. Sairaalaan vietäessä hän oli tajuissaan.

Onnettomuus sattui noin kello 16.10, kun Panssariprikaatin tammikuun saapumiserän varusmiehet olivat harjoittelemassa käsikranaatin heittoa Hätilän ampuma-alueella.

Sirpalekäsikranaatti räjähti jostakin syystä ilmassa heti, kun varusmies oli heittänyt kranaatin. Varusmies ei saanut vammoja sirpaleista, sillä hän ennätti suojautua. Heittoa valvonut yliluutnantti oli juuri suojautumassa räjähdyksen tapahtuessa. Käsikranaatti räjähti ilmassa muutaman metrin päässä yliluutnantista.

Hämeenlinnan poliisi tutkii onnettomuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme