Mainos
Mainos

Kouluttajat pitävät asevelvollisuusaikaa liian lyhyenä

Kouluttajien mielestä myös koulutusmateriaalia on liian vähän ja se on usein huonokuntoista.

Kuuden kuukauden asevelvollisuusaika on liian lyhyt, arvioivat puolustusvoimien kouluttajat. Kouluttajien kannat selviävät maanpuolustuskorkeakoulussa eilen tarkastetusta väitöksestä.

Majuri Pekka Halonen on haastatellut väitöstutkimusta varten sekä kantahenkilökuntaan kuuluvia kouluttajia että varusmiesjohtajia. Kouluttajien mielestä varusmieskoulutukselle asetettuja tavoitteita ei ehditä saavuttaa puolessa vuodessa, eikä aikaa riitä laadukkaan koulutuksen järjestämiseen.

Lisäksi kouluttajat moittivat koulutusmateriaalia, jota on heidän mielestään liian vähän. Se on myös usein huonokuntoista tai erilaista kuin koulutettavan joukon kalusto olisi sodassa.

Kouluttajatehtävissä olevat upseerit kuitenkin arvostavat omaa työtään ja haluaisivat kehittää omaa osaamistaan. Kouluttajien arvion mukaan asevelvollisten rooli korostuu tulevaisuudessa sotaväen koulutuksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot