Mainos
Mainos

Koulutuksen aloituspaikkoihin kaavaillaan muutoksia

Aloituspaikkoja karsittaisiin muun muassa insinööreiltä ja diplomi-insinööreiltä sekä kulttuuri- ja kasvatusalalta.

Koulutuksen aloituspaikkoihin suunnitellaan tuntuvia muutoksia.

Helsingin Sanomien mukaan opetusministeriössä on juuri valmistunut alustava laskelma koulutustarjonnan tavoitteista vuodelle 2012. Laskelman perusteella esimerkiksi insinöörien ja diplomi-insinöörien aloituspaikat laskisivat usealla tuhannella vuoteen 2012 mennessä.

Myös kulttuurialan aloituspaikat laskisivat selvästi, sillä nykyinen aloittajamäärä on jopa kaksinkertainen uusiin laskelmiin verrattuna. Paikkakarsinta olisi tarpeen myös humanistisella ja kasvatusalalla sekä viestintäalalla.

Sen sijaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan aloituspaikat olisivat uusien laskelmien perusteella lisääntymässä usealla tuhannella.

Useat tahot ovat jo pitkään vaatineet esimerkiksi insinöörien ja diplomi-insinöörien aloituspaikkoihin supistuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot