Mainos
Mainos

Koulutuksen avulla lisää töitä kulttuurialalle

Kulttuurialan koulutuspaikkojen uskotaan tuovan alalle lisää työpaikkoja ja yrittäjyyttä.

Kulttuurin saralle on luotavissa lisää työpaikkoja ja yrittäjyyttä, mikäli koulutusta kehitettäisiin erikoisaloille.

Kuusankoskella koulutetaan jo sirkustaiteilijoita yksityisessä sirkuskoulussa. Sisälähetysseuran opisto Pieksämäellä ryhtyi ensimmäisenä maassamme kouluttamaan ennakkoluulottomasti nukketeatterin ammattilaisia.

Uudenlaista nukketeatteria


Koulutusvastaava Marja-Liisa Lintunen Sisälähetysseuran opistosta kertoo, että Venäjällä nukketeatterin osa-alueet on eriytetty monelle ammattilaiselle. On erikseen taiteilija, joka suunnittelee nuket, muotoilija, joka muotoilee, teknikko, joka suunnittelee nuken teknologian sekä puvustaja, joka puvustaa ja peruukin tekijä, joka tekee peruukit.

Nukketeatterin ainoan ammattitutkinnon uskotaan lisäävän työpaikkoja ja yritteliäisyyttä alalla.

Läänintaiteilija Hannu Räisä Hämeen taidetoimikunnasta sanoo, että koulutukseen valikoituvien ihmisten ja heidän kauttaan syntyvät ryhmät synnyttävät erilaisia teattereita ja kokonaan uudenlaista nukketeatteria.

Sirkus-oppiin 3-vuotiaana


Turun ammattikorkeakoulussa opetetaan sirkusväkeä, mutta pitkän linjan sirkuslaisen, kouluttaja Konsta Nakovin mukaan lahjakkaita lapsia on rekrytoitava sikrus-oppiin 3-vuotiaasta ylöspäin. 12 - 13 -vuotiaita ei enää kannata ottaa mukaan.

Esityksiä on koko joukko takana myös kuusankoskelaisnuorilla, jotka 4 ]] C1.5 G 0 [[ *cg01 atoim ULLA PULLIAINEN Pieksämäki/Kuusankoski hoivat taitojaan yksityisessä sirkuskoulussa. Turun ammattikorkeassa opetetaan sirkusväkeä, mutta pitkän linjan sirkuslainen linjaa koulutuksen toisin.

Konsta Nakov kouluttaa 150 lasta sirkuksen ammattilaisiksi. Innostus estradille on kova. Esiintyminen on mahdollista parhaiten kehittyville.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme