Mainos
Mainos

Kouluturvallisuuteen uusia määräyksiä – opetusministeri pohtisi opettajille koodisanaa

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) pohtisi ajatusta, jonka mukaan koulujen vaaratilanteisiin voitaisiin tarvittaessa varautua erityisellä koodisanalla.

Ajatuksen nosti esille Aamulehden haastattelema Helsingin pelastuskoulun rehtori Matti Waitinen, jonka mukaan koodisanan ohella keskusradiosta kuuluva tietty äänimerkki tai musiikkikappale voisi varoittaa opettajia kouluun tulleesta ulkopuolisesta tunkeutujasta. Koodia ei saisi kuitenkaan kertoa lapsille.

Myös sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kannatti Waitisen ajatusta MTV3 Uutisten haastattelussa eilen.

Opetusministeri Gustafsson, miltä teistä kuulostaa Waitisen ajatus koodisanasta?

– Tätäkin ehdotusta tulisi pohtia koulujen turvallisuuden kehittämiseksi, ulkomailta lomalta tavoitettu Gustafsson sanoo MTV3 Uutisille.

Hän kuitenkin tähdentää, että koulujen turvallisuuden parantamiseksi ja esimerkiksi kiusaamisen vähentämiseksi on tehty viime vuosina paljon, mutta työ jatkuu edelleen.

Gustafssonin mukaan esimerkiksi oppilaitosten tilasuunnitteluun, turvajärjestelmiin sekä kulunvalvontaan tullaan antamaan tämän vuoden loppuun mennessä uusia määräyksiä ja suosituksia kouluturvallisuuden parantamiseksi.

Gustafsson on kuitenkin huolestunut viimeaikaisista koulujen väkivaltateoista.

– Valitettavasti huolellisimmastakaan varautumisesta huolimatta tällaisia tekoja ei kyetä aina estämään.

– Pitäisin tärkeänä, että lasten ja nuorten kanssa keskusteltaisiin tapahtuneesta avoimesti. On tärkeää, että aikuiset varaavat riittävästi aikaa keskusteluun ja turvalliseen lähellä oloon, Gustafsson viittaa viime perjantaina Orivedellä sattuneeseen ampumavälikohtaukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme