Mainos
Mainos

Koulutustaso kaupungeissa viidenneksen maaseutua korkeampi

Väestön koulutustaso on noussut maassamme neljänneksen 1980-luvun alkuvuosista vuoteen 1996. Tilastokeskuksen koulutusrakennetilaston mukaan koulutus on noussut kaupungeissa 26 prosenttia ja maaseudulla 18 prosenttia. Kaupunkilaisten koulutustaso oli vuonna 1996 viidenneksen korkeampi kuin maalla asuvien.

Koulutustaso on noussut kyseisellä aikavälillä nopeimmin Kauniaisissa, missä nousua oli 35 prosenttia. Vähiten koulutustaso kasvoi Kannonkoskella, 11 prosenttia, ja Luhangassa, 12 prosenttia. Kauniaisissa on asunut vuosia Suomen korkeimmin koulutettua väestöä. Seuraavilla sijoilla ovat Espoo ja Helsinki.

Nuoret ovat selvästi vanhempia ikäluokkia koulutetumpia. Koulutetuimmat nuoret asuivat Kauniaisissa, Kuorevedellä, Hailuodossa, Lemussa ja Vårdössä, joissa 90 prosenttia 25-34 -vuotiaista oli suorittanut peruskoulun jälkeisen tutkinnon.

Helsingissä ja Kirkkonummella tutkinnon oli suorittanut pienempi osa nuorista kuin koko maassa keskimäärin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme