Mainos
Mainos

"Koulutustukia käytetään yrityksissä väärin"

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mukaan on tuomittavaa, että yritykset käyttävät yhteiskunnan myöntämiä tukia väärin kouluttamalla uusia työntekijöitä, kun kyse on vain kustannussäästöistä.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtajan mukaan yhteiskunnan myöntämiä koulutustukia käytetään monesti yrityksissä väärin.

PAMin puheenjohtaja Ann Selinin mukaan TE-keskusten tuella työntekijät saattavat jo koulutusaikana tehdä aivan normaalia työtä, mutta saavat siitä vain koulutustuen, eivätkä lainkaan palkkaa.

Iisalmessa puhunut Selin sanoi, että koulutustuilla voidaan yrityksissä pelata niin, että väkeä vähennetään samanaikaisesti toisesta toimipaikasta ja uusia työntekijöitä otetaan samalla toisaalle, kun pitkä pätkä työstä saadaan teetetyksi yhteiskunnan laskuun.

- Erityisesti provisiopalkkaiset työntekijät joutuvat monesti kohtuuttomiin tilanteisiin. Ansiot saattavat jäädä erittäin alhaisiksi, kun takuupalkkajärjestelmäkään ei käytännössä turvaa ansioitasoa. Yrityksen bisneksen riski on pitkälti työntekijöiden kannettavana. Pahimmillaan työntekijä saattaa menettää myös työttömyysturvansa, kun ansiot eivät yllä edes lain edellyttämälle minimitasolle, Selin kertoo.

Seli sanookin, että TE-keskusten on oltava erityisen huolellisia myöntäessään yrityksille tukea.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme