Mainos
Mainos

Koulutusvapaa ei edennyt työmarkkinajohtajien tapaamisessa

Kiistelty kolmen päivän koulutusvapaa ja siihen liittyvä verokannuste eivät edenneet työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) ja työmarkkinajohtajien tapaamisessa aamupäivällä.

Hallitus toivoo edelleen, että työmarkkinajärjestöt jatkavat keskinäisiä keskusteluja sovun löytämiseksi.

Ihalainen kutsuu työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan myöhemmin tämän syksyn aikana työmarkkinaosapuolet yhteiseen tapaamiseen.

Ihalaisen valtiosihteerin Janne Metsämäen (sd.) mukaan hallitus ei anna esitystä osaamisen kehittämisestä työelämässä ilman järjestöjen yhteistä näkemystä. Laki oli tarkoitus saada voimaan ensi vuoden alusta, mutta aikataulu on toistaiseksi avoin.

Kolmen päivän koulutusvapaasta tai -oikeudesta ja siihen liittyvästä verokannusteesta sovittiin vuosi sitten solmitussa raamisopimuksessa. Työnantajien Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallitus hylkäsi kesällä työryhmässä laaditun lakiluonnoksen.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen hallitusten odotetaan käsittelevän tilannetta loppuviikosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot