Mainos
Mainos

Kouvolan Sanomat: Turvakoteja aivan liian vähän

Suomessa on suuri puute turvakodeista, kertoo Kouvolan Sanomat.

Euroopan Neuvoston suosituksen mukaan jokaista 10 000 asukasta kohti pitäisi olla yksi turvakodin perhepaikka. Suomen väkilukuun suhteutettuna tämä tarkoittaa 530 perhepaikkaa. Suomen 21 turvakodissa on kuitenkin ainoastaan 123 perhepaikkaa, eli suosituksesta jäädään reippaasti.

Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtajan Mikko Savelaisen mukaan nykyinenkin palvelutaso saattaa heikentyä, jos pääosin yhdistyspohjaisina toimivia turvakoteja ei käytetä tarpeeksi. Kotien rahoitus on epävarmaa, sillä se perustuu asiakaskohtaisiin kunnan maksusitoumuksiin.

Lähisuhde- ja perheväkivallan uhrit ovat Suomessa myös eriarvoisessa asemassa asuinkunnasta riippuen. Itä- ja Pohjois-Suomessa turvakoteja on vain muutama. Etelässä koteja on enemmän, mutta sielläkin lähinnä vain suurissa asutuskeskuksissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot