Mainos
Mainos

Kouvolan suutaripommista vankeutta

Kaksi moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsentä tuomittiin perjantaina Kouvolan käräjäoikeudessa törkeästä tuhotyön yrityksestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Syytettynä oli viisi kerhon jäsentä. Heitä syytettiin Kouvolan keskustan ravintolaan sijoitetun suutariksi jääneen palopommin virittämisestä. Pommin ravintolaan vienyt Kouvolan MC:n rivijäsen sai 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion. Kerhon johtoon kuuluva mies tuomittiin vankeuteen 2 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi.

Molempien tuomioita kasvattivat hiukan aiempi huumausainerikos ja ampuma-aserikkomus. Tuomittujen lisäksi syyttäjä vaati tuomiota törkeästä tuhotyön yrityksestä myös iittiläiselle ja kouvolalaiselle kerhon jäseneksi pyrkivälle miehelle, mutta oikeus hylkäsi syytteet. Käräjäoikeus hylkäsi myös syytteen Helsingin Cannonball MC:n johtoon kuuluvalta, joka koski avunantoa törkeään tuhotyön tekoon.

Jutun käsittely Kouvolan käräjäoikeudessa alkoi tiistaina ja päättyi tänään tuomioiden langettamiseen. Kaikki syytetyt kiistivät syyllisyytensä. Kouvolan keskustan ravintolasta löytyi suutariksi jäänyt palopommi varhain aamulla 9. heinäkuuta.

Pommi ei räjähtänyt, koska sen ajastimena olleen munakellon kahva oli juuttunut juuri ennen määrättyä räjähdyshetkeä. Pommissa oli räjähdettä 200 grammaa ja siihen oli liitetty 3,2 litran kanisteri bensiiniä.

Oikeudenkäynnin aikana kävi ilmi, että pommin asentamisen syynä oli ilmeisesti kosto. Kerhon jäsenillä oli ravintolaan porttikielto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot