Mainos
Mainos

Kouvolassa kaksi junanvaunua törmäsi, maahan valunut 10 tonnia vetyperoksidia

Kouvolassa kaksi junanvaunua törmäsi toisiinsa ja toisen junan säiliökontista vuosi reilu 10 tonnia vetyperoksidia maahan. Onnettomuus tapahtui järjestelyratapihalla, jossa junanvaunuja vaihdetaan letkasta toiseen.

Onnettomuuden takia yksi henkilö vietiin sairaalaan ja ensihoito tarkasti toisen henkilön. Sairaalaan viedyn henkilön tilan vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta ilmoituksen noin kello kymmenen illalla. Säiliössä oli yhteensä noin 26 tonnia vetyperoksidia, ja vuoto on saatu loppumaan. Maassa olevaa vetyperoksidia puolestaan laimennetaan siten, että aineen ominaisuudet katoavat. Vuoto tapahtui heti onnettomuushetkellä.

Vetyperoksidi on hapettava ja syövyttävä aine, joka luokitellaan vaaralliseksi. Ainetta käytetään muun muassa tekstiilien valkaisuun ja desinfiointiaineena elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa, mutta tutkinta alkaa aamulla. Pelastuslaitoksella työt kohteessa kestävät koko yön. Järjestelyratapihalla työt on keskeytetty onnettomuuden takia, mutta matkustajajunat pääsevät liikkumaan normaalisti ohi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme