Mainos
Mainos

Kovassa vauhdissa ei laskettelukypäräkään suojaa

Vaikka hiihtolomien aikana on kuollut jo kaksi ihmistä rinneturmissa, rinneturvallisuus on viime vuosina parantunut ja turvavarusteiden käyttö on lisääntynyt, jopa aikuisilla.

– Kypärä löytyy nyt käytännössä kaikilta lapsilta, ja aikuisetkin alkavat jo enenevässä määrässä niitä käyttää, Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti sanoo.

Kypärä ei kuitenkaan suoraa, jos laskija kaatuu suoraan naamalleen. Lippa ja ratalaskijoiden käyttämät leukasuojat eivät myöskään välttämättä tuo ratkaisua asiaan.

- Lippa tai leukasuoja, joka tulee kasvojen eteen, on kaksipiippuinen juttu: kaatuessa lippa tai joku muu suojatanko kasvojen edessä voi olla niskalle kova - se tavallaan tuuppaa pään taaksepäin.

- Silloin kun vauhti on todella kova, niin ei siinä oikein valitettavasti siitä kypärästäkään apua enää ole.

Laskettelija on menehtynyt Iso-Syötteellä saamiinsa vammoihin. 16-vuotias poika kaatui rinteessä naamalleen ja kuoli vammoihinsa sairaalassa viime yönä.

Onnettomuuden syy ei ole vielä tarkkaan tiedossa.

Larilahti kuitenkin toivoo, että kukaan ei koskaan vetäisi täysillä enimmäistä laskua rinteestä, vaan laskisi rauhassa koelaskun - varsinkin kun lasketaan parkeissa, streeteissä ja hyppyreissä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot