Mainos
Mainos

Kovat doping-testit pelottavat MM-kisaajia

Helsingissä pidettävissä yleisurheilun MM-kisoissa tehdään kaikkein aikojen tiukimmat doping-testit. Ainakin osa Ateenan olympialaisissa menestyneistä urheilijoista on saattanut jäädä Helsingin kisoista pois testipelon takia.

Lauantaina alkavissa yleisurheilun MM-kisoissa tehdään kaikkien aikojen tiukimmat doping-testit.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto ei halua edes julkistaa kaikkia niitä uusia, kehitetyillä testimenetelmillä nyt jäljitettäviä aineita.

Dopingtestauksen suomalaisjohtaja Tapio Kallio myöntää, että testien tarkkuus saattaa yllättää monet urheilijat.

Samaan aikaan myönnetään, että ainakin osa Ateenan olympialaisissa menestyneistä huipuista on saattanut vetäytyä Helsingin kisoista testipelon vuoksi.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto ja testien analyysista vastaava Yhtyneet laboratoriot on kehittänyt Helsingin testejä kaikessa hiljaisuudessa. MM-2005 dopingtestauksen johtaja Tapio Kallio.

- Verinäytteet kohdennetaan kestävyyslajeihin. Nissä pystytään jäljittämään ns. epon käyttö aikaisempaa paremmin, mutta mielenkiintoisinta on myös se, että IAAF tutkii nyt myös huippujen verenkuvan ja siinä mahdollisesti havaittavat poikkeamat.

Tämä puolestaan on pelottanut asiantuntijoiden mukaan kisoista osan kestävyyslajien huipuista.

Helsingin MM-kisoista on jäänyt jo tähän mennessä pois loukkaantumisiin vedoten kymmentkunta Ateenan olympialaisten mitalistia.

(MTV3)

(Tulosruutu 02.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme