Mainos
Mainos

Kovat tuomiot Kuopion Subutex-jutussa

Kuopion käräjäoikeus on tuominnut yhdeksän miestä ja yhden naisen ehdottomiin vankeusrangaistuksiin laajassa Subutex- ja amfetamiinijutussa. Jutussa liikkui 2500 Subutex-tablettia, 1,6 kiloa amfetamiinia ja jonkin verran hasista.

Käräjäoikeuden mukaan päätekijöiden osalta kyseessä oli ammattimainen organisaatio. Organisaation huipulla oli iisalmelaislähtöinen 32-vuotias mies. Hän sai törkeistä huumausainerikoksista 5 vuotta vankeutta.

Janatuisen alapuolella organisaatiossa toimi siilinjärveläinen 28-vuotias mies. Hänet tuomittiin 7 vuodeksi vankeuteen. Tuomiota korotti se, että hän syyllistyi törkeiden huumausainerikosten lisäksi mm. törkeään pahoinpitelyyn huumevelkaa periessään.

Kaksi syytettyä selvisi ehdollisella vankeudella ja yksi sakoilla.

Kyseessä oli ensimmäinen iso Subutex-juttu Itä-Suomessa. Näyttö perustui lähinnä poliisin telekuunteluun ja tiedusteluun. Osa syyteyistä kiisti syytteet oikeudessa kokonaan.

Aineita levitettiin Pohjois-Savoon Heinolasta ja amfetamiinia jossain määrin myös Kotkasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme