Mainos
Mainos

Kovin on hieno kapula — mutta piru kun ei osaa sitä käyttää

Älypuhelimet ovat kehittyneet nopeammin kuin käyttäjät ovat oppineet hyödyntämään niitä. DNA:n ja Nokian teettämän tutkimuksen mukaan vain noin puolet älypuhelinten omistajista käyttää puhelintaan esimerkiksi netissä surffaamiseen, navigointiin tai musiikin kuunteluun.

Yli neljäsosa kyselyyn vastanneista käytti älypuhelinta vain puhumiseen ja tekstiviesteihin.

Aktiivisia superkäyttäjiä oli runsas viidennes 1500 vastaajan kyselyssä. He olivat nuorin ja miesvaltaisin ryhmä, joka haki aktiivisesti sovelluksia puhelimeensa ja käytti sitä paljon ja monipuolisesti. Heillä puhelin oli korvannut muiden laitteiden käyttöä.

Vanhin ryhmä oli työkäyttäjät, jotka hyödynsivät älypuhelimessaan lähinnä sähköpostia ja kalenteria. Ikuistajat kuvasivat puhelimillaan ahkerasti, ja elämänhelpottajat käyttivät sovelluksia valikoiden.

Nokia oli edelleen yleisin merkki. Kyselyssä Nokian puhelin oli 71 prosentilla vastanneista. Samsungin osuus oli 8 prosenttia ja Applen 6 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme