Mainos
Mainos

Köyhäinapua pyytävien kuntien määrä kasvussa

Köyhäinavun hakijoita on aiempaa enemmän, mutta rahaa on kuitenkin jaossa selvästi viimevuosia vähemmän.

Kuntien harkinnanvaraista valtionapua, niinsanottua köyhienapua - hakee 238 kuntaa. Hakijoiden määrä on noussut ja haettu summa hipoo ennätyslukemia. Rahaa on kuitenkin jaossa selvästi viimevuosia vähemmän.

Hakijoiden joukossa on yllättävän paljon kuntaliitoksen juuri tehneitä kuntia. Kuntaliitoksen tänä vuonna tehneistä kunnista noin puolet hakee avustusta.

-Kieltämättä hakemusten suuri määrä yllätti, kun viesti on kuitenkin ollut että avustusten saajia vähennetään, kertoo sisäasiainministeriön kuntaosaston ylitarkastaja Ville Salonen.

Kuilu köyhäinavun kysynnän ja tarjonnan välillä on nyt ennätyssuuri. Apua kaivataan lähes kymmenen kertaa niin paljon kuin se 30 miljoonaa, jonka valtio tukeen varasi. Lisäbudjetista voi tulla 10 miljoonaa lisää. Potti pienenee taas ensi vuonna.

Tukea on haluttu antaa enemmän kuntien yhdistymishankkeisiin. Nyt kuntia on viimevuotista selvästi vähemmän, mutta köyhäinavun hakijoita enemmän.

Kuntaministeri päättää avustuksen saajista marras- joulukuussa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 31.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme