Mainos
Mainos

Köyhyyttä vastaan marssi parisensataa

Eduskuntatalon edessä on iltapäivällä vaadittu sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Sosiaaliasiamiehet ja joukko muita pienen ihmisen puolesta taistelevia järjestöjä olivat saaneet kasaan vain noin 200 kansalaista.

Vetoomuksessaan mielenosoittajat vaativat hyvinvointipalvelujen turvaamista ja toimeentulotuen perusosan nostamista 100 eurolla kuukaudessa. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) otti vastaan vetoomuksen ja lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Niinistö tosin epäili, onko hän aivan oikea henkilö vastaanottamaan köyhyyttä vastustavan viestin. Hän viittasi rooliinsa lama-ajan valtiovarainministerinä.

Tihkusateessa heiluivat kyltit, joissa luki "Usko ilman tekoja on kuollut..." ja "Minulla on nälkä". Heikki Hurstin soppakattila kiehui. Tupakka paloi ja muutama juopunut huudahdus kuului joukosta. Mielenosoitus sujui rauhallisesti ja Niinistökin sai muutaman kannustavan kommentin.

Kalle Malmberg, joka oli vapaaehtoisena jakamassa ruokaa, pettyi joukon pienuuteen. - Luulin, että täällä olisi paljon enemmän ihmisiä, koska kurjuutta on aika paljon Helsingissä ja Suomessa. Ehkä suomalaiset ovat liian passiivisia, Malmberg sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme