Mainos
Mainos

Kraanavesi muuttui pinkiksi Kanadassa: “Ei haitallista terveydelle”

Hanavesi värjäytyi pinkiksi kanadalaiskaupungissa, jossa veteen pääsi kaliumpermangaattia. Kaliumpermangaattia käytetään vedenjakeluverkoston puhdistuksessa.

Kanadalaisen Onowayn kaupungin asukkaat hämmästyivät pahan kerran, kun hanan avatessa kraanasta valui tavanomaisen kirkkaan sijaan pinkkiä vettä.

Vesi vaihtoi väriä maanantaina. Kaupunkilaiset ehtivät ladata monia kuvia poikkeuksellisesta ilmiöstä sosiaaliseen mediaan ennen kuin pormestari kommentoi kraanavettä tiedotteessa.

– Näyttäisi siltä, että vesisäiliöön on päässyt kaliumpermanganaattia ja se on kulkeutunut vedenjakeluun. Osavaltion ympäristöviranomaisen mukaan tämä ei ole terveydelle vaarallista, pormestari Dale Krasnowkirjoitti.

Tilanne Onowayssä on jo korjaantunut. Alustavien tietojen mukaan ongelmana on ollut venttiilin pettäminen, kun vedenjakelujärjestelmän suodattimia on huuhdeltu kaliumpermangaatilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme