Mainos
Mainos

Kranaatinheittimen kaksoislataus aiheutti Rovajärven turman

Rovajärvellä viime perjantaina sattuneen raskaan kranaatinheittimen räjähdyksen aiheutti kaksoislataus, jossa heittimen putkeen oli ladattu kaksi kranaattia. Pääesikunnan asettaman tutkijalautakunnan puheenjohtajan majuri Jouko Hongiston mukaan tätä johtopäätöstä tukevat kenttätutkimusten aikana esille tulleet tiedot ja tutkintalautakunnan hallussa olevat tutkintanäytteet.

-Se, miten heittimen kaksoislataus tapahtumasarjana on päässyt syntymään, on edelleen tutkinnan alla, Hongisto kertoi tänään.

-Kyseessä on inhimillinen virhe. Muuta selitystä asialle ei ole tässä vaiheessa. Tutkinnan alla on, mistä syystä virhe on päässyt tapahtumaan, hän selvensi.

Rovaniemen maalaiskunnassa järjestetyllä valtakunnallisella ampumaleirillä loukkaantui neljä varusmiestä. Vakavimmin loukkaantuneella on todettu silmävamma. Hänen näkökykynsä normalisoituu tutkimusten mukaan parissa viikossa.

Tutkijalautakunta päättää kenttätutkimukset Rovajärvellä huomenna. Sen on määrä jättää väliraporttinsa 21. joulukuuta ja lopullisen raporttinsa 8. helmikuuta mennessä. Lautakunnan tehtävänä on selvittää tapahtumien kulku ja niihin johtaneet syyt sekä mahdolliset riskit, jotka liittyvät kyseisen tyyppiseen ammuntaan. Lautakunnalta odotetaan myös esityksiä onnettomuusriskien ehkäisemiseksi.
Kenttätykistö- ja kranaatinheitinjoukkojen valtakunnallinen sota- ja ampumaharjoitus päättyy koulutustarkastusammuntaan 29. marraskuuta. Joukot palaavat kotivaruskuntiin pääosin 30. marraskuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot