Mainos
Mainos

Kreikkalainen eläintarha haluaa häätää Särkänniemestä siirretyn Veera-delfiinin – Eläinsuojelijat: Pahin pelko kävi toteen

Kreikkalaisen eläintarhan suunnitelma häätää Veera-delfiini on saanut eläinsuojelujärjestöt takajaloilleen.

Aamulehti kertoi eilen, että yksi Tampereen Särkänniemestä kreikkalaiseen eläintarhaan siirretyistä delfiineistä halutaan siirtää pois tarhasta. Delfiinijoukon ainoalle naaraalle, Veeralle, etsitään lehden mukaan uutta kotia.

Eläintarhan omistaja kertoi Aamulehdelle tavoitteena olevan, että tarhassa olisi vain urosdelfiinejä, jotta asiat sujuisivat helpommin. Tarhan omistajan mukaan Veera on "vaikeampi tapaus kuin muut delfiinit".

Eläinsuojelujärjestöt Oikeutta eläimille ja Valaiden puolesta ry kritisoivat mahdollista siirtoa ja kreikkalaistarhan oloja jo tuoreeltaan. Järjestöt vaativat tiedotteessa, että tarhan kaikki delfiinit olisi siirrettävä suojelualueelle.

"Eläinjärjestöjen pahin pelko kävi toteen"

Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs toteaa, että eläinjärjestöjen ”pahin pelko” kävi uutisen myötä toteen.

– Nyt kävi juuri niin kuin pelkäsimmekin, eli Särkänniemen entinen lauma aiotaan hajottaa. Veera aiotaan siirtää taas, eikä tällä kertaa sijoituspaikan soveltuvuudesta ole senkään vertaa tietoa kuin viimeksi, Kivekäs sanoo tietotteessa. 

– Attican edustaja on ilmoittanut, etteivät he halunneet Veera alun perinkään. Tämä herättää kysymyksen siitä, oliko tämä tiedossa jo siirron aikana, ja Attica vain odotti sopivaa hetkeä päästä Veerasta eroon. Myös Särkänniemi on varmasti ollut tietoinen siitä, ettei Veera ole haluttu.

Kivekäs muistuttaa puiston toimitusjohtajan Miikka Seppälän sanoneen vielä 3 vuotta sitten Särkänniemellä olevan sekä moraalinen että eettinen vastuu eläimistä, ”sekä nyt että tulevaisuudessa”.

– Kun delfinaario sitten suljettiin, tämä moraalinen ja eettinen vastuu selvästi unohtui, Kivekäs moittii.

Lakiin saatava delfinaariokielto

Animalia vaatii, että uudistettavaan eläinsuojelulakiin kirjataan delfinaariokielto.

– Tällä hetkellä sitä ei olla sisällyttämässä lakiin, mikä tuntuu uskomattomalta. Suomessa ei ole enää delfinaariota, joten kiellon luulisi olevan yksi helpoimmista päätöksistä. Emme halua nähdä Särkänniemen kaltaista murhenäytelmää Suomessa enää koskaan” Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen viestittää.

Särkänniemen delfinaario suljettiin viime vuonna, ja sen neljä delfiiniä siirrettiin kreikkalaistarhaan. Yksi Särkänniemen delfiineistä kuoli tämän vuoden tammikuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme