Mainos
Mainos

Kriiseissä mitataan yrityksen some-osaaminen

Yritykset viestivät sosiaalisessa mediassa hyvin vaihtelevasti, sanoo viestintätoimisto Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa. Monilla on homma hyvin hallussa, kun taas toisille some on vieras ja pelottava maailma. Kyse voi olla osin väärästä asenteesta, mutta etenkin pienillä yrityksillä myös resurssien ja taitojen puutteesta.

– Toimitusjohtaja on voinut kuulla somesta omalta lapseltaan, Saukkomaa kertoo.

Ainakin Stockmann ja liikennemyymäläketju ABC ovat joutuneet hiljattain sosiaalisen median ryöpytykseen. Yksittäinen moka voi päätyä hetkessä tuhansien tietoon, keskustelupalstoille ja nettilehtiin. Saukkomaan mukaan ihmiset kaipaavat yrityksiltä yhä enemmän vuoropuhelua.

– Asiakkaat ajattelevat, että he pystyvät keskustelemaan yritysten kanssa ja saavat vastauksia. Sitä ei voi ylenkatsoa.

Viestintäkouluttaja Katleena Kortesuon mukaan yritysten viestintätaidot mitataan juuri kriiseissä. Jos virheisiin reagoidaan avoimesti, pahoittelemalla ja tarjoamalla hyvitystä, tappio voi kääntyä voitoksi. Toisaalta ylimielisyys ja marttyyriksi heittäytyminen ovat varma tie tuhoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot