Mainos
Mainos

Kriisi ei pelota: Vain neljännes suomalaisista aikoo säästökuurille

Uhkaava eurokriisi ei juurikaan hillitse suomalaisten kulutusta.

MTV3 Uutisten teettämässä kyselyssä vain 25 prosenttia suomalaisista aikoo vähentää omaa tai perheensä kulutusta epävarmojen talousnäkymien takia. 65 prosenttia aikoo pitää kulutuksensa ennallaan, kymmenen prosenttia ei osaa sanoa.

Säästämisinnossa ei ole juurikaan eroa miesten ja naisten välillä: miehistä 23 prosenttia aikoo säästää ja naisista 27 prosenttia. Sen sijaan vastaajien ikä vaikuttaa säästämiseen. 18–24-vuotiaista vain 15 prosenttia aikoo hillitä kulutustaan, kun taas 55–64-vuotiaista jopa 34 prosenttia aikoo kiristää kukkaronnyörejään.

Tutkimus säästämisestä tehtiin syyskuun alussa, ja siihen vastasi noin 1 700 henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot