Mainos
Mainos

Kriisikeskuksen linjoilla kuuluu omaisten hätä

Ulkoministeriön kriisikeskukseen on iltapäivään mennessä tullut parisataa Espanjan bussiturmaa koskevaa soittoa. Omaiset ovat kyselleet, miten heidän läheisilleen on käynyt.

- Osalle on voitu kertoa, ettei läheinen ollut turmabussissa, ja osa on sitten ollut bussissa olleiden omaisia, kertoo hallinnollinen avustaja Sirpa Aalto ulkoministeriöstä.

Osa omaisista soitti jopa neljä viisi kertaa päivän aikana. Pahoja ruuhkia ei kuitenkaan päässyt syntymään. Eniten puheluita tuli lauantaina puolenyön aikaan ja tänä aamuna. Iltapäivään mennessä puhelimet alkoivat hiljetä.

Soittajien mielialat ovat olleet laidasta laitaan. Osalle on ollut helpotus kuulla, että läheinen on sairaalassa hoidettavana.

Ulkoministeriöstä vakuutetaan, että omaisiin ollaan yhteydessä heti, kun tietoa saadaan. Aalto toivoo omaisilta malttia, vaikka heidän huolensa kyllä ymmärretään ministeriössä.

Kriisikeskus vastaa numerossa (09)160 55 555 ja se on toiminnassa niin pitkään kuin tarvitaan. Ulkoministeriö myös päivittää onnettomuutta koskevia tietoja sivuille www.formin.fi.

Aurinkomatkoilla omaisten tiedusteluihin vastaa numero 010 446 7120 sekä Tuomo Meretniemi 050 390 3050. Tietoa on myös sivuilla www.aurinkomatkat.fi.

Myös Espanjan viranomaiset ovat avanneet puhelinpalvelun bussiturman uhrien omaisia varten. Numero on +34 955041861. Numerosta saa tietoja englanniksi, espanjaksi, saksaksi ja ranskaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme