Mainos
Mainos

Kriisinhallinnalle halutaan tiukat rajat

Suomalaiset kriisinhallintajoukot eivät esimerkiksi voi osallistua sotatoimiin koulutettavien afganistanilaisjoukkojen kanssa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta asettaa tiukat rajat Afganistanin operaation laajentamiselle. Suomalaiset kriisinhallintajoukot eivät esimerkiksi voi osallistua sotatoimiin koulutettavien afganistanilaisjoukkojen kanssa.

Ulkoasiainvaliokunnan mielestä hallituksen kriisinhallintaselontekoon oli ympätty liian monta asiaa. Se vaatiikin hallitukselta lisäselvityksiä muun muassa osallistumisesta Tshadin operaatioon

- Tässä on kaksi asiaa, jotka on täysin auki ja joista tavallaan pitäisi jo tehdä päätöksiä. Eli Afganistan ja Tshad jäävät nyt auki keskeisiltä osiltaan, arvioi ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen.

- Mielestäni valiokunnan aikana kävi selväksi, että tämä usean asian yhdistäminen ei ollut onnistunut. Se ei tuonut hallituksen politiikkaa kirkkaalla tavalla esille ja toivon, että tätä ei jatkossa tehtäisi vaan annettaisiin jokaiselle operaatiolle niiden vaatima huomio, sanoo puolestaan kansanedustaja Eero Heinäluoma.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme