Mainos
Mainos

Kriisipsykologille tulvi soittoja

Jokelan järkyttävät tapahtumat saattavat nostaa oman elämän kipupisteet pintaan.

Kriisi- ja traumapsykoterapeutti Eija Palosaari vastasi aamulla Radio Novassa ihmisten kysymyksiin liittyen Jokelan kouluammuskeluun.

Palosaari kertoo, että puhelujen määrä oli valtava. Hän uskookin, että myös sellaisissa puhelinpalveluissa, joihin voi soittaa yksityisenä henkilönä, on varmasti valtava paine.

Kriisi- ja traumapsykoterapeutti Eija Palosaari kertoo, että alkujärkytyksen jälkeen niin kuin terveellä ihmisellä pitääkin, tunteet liikkuvat laidasta laitaan.

Soittajat miettivät muun muassa yhteiskunnan tuki- ja suojajärjestelmiä sekä uhrien tunteita.

Palosaaren mukaan näkyvissä on myös ilmiö, että kun onnettomuus tulee tietoon, nousevat oman historian vanhat kipukohdat pintaan, ja niistä halutaan puhua.

Kriisi- ja traumapsykoterapeutti Eija Palosaari kehottaa, että perheissä puhutaan Jokelan tapahtumista rehellisesti. Lapsia ei kuitenkaan tarvitse rasittaa sellaisilla järkyttävillä yksityiskohdilla, joista he eivät itse osaa kysyä.

Perusviesti on Palosaaren mukaan se, että kerrotaan lapselle hänen olevan turvassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme