Mainos
Mainos

Kristillinen liitto haluaa vaihtaa nimensä

Kristillinen liitto pyrkii jälleen vaihtamaan nimeään Kristillisdemokraateiksi. Kristillisten puoluehallitus päätti tänään yksimielisesti esittää Jyväskylässä 25.-26. toukokuuta kokoontuvalle puoluekokoukselle nimen vaihtamista Suomen Kristillisdemokraateiksi.

Asiaa olivat esittäneet Oulun piirin, Kuhmon paikallisosasto ja SKL:n nuoret. Nimivaihtoehdoksi esitettiin myös Kristillistä kansanpuoluetta. SKL:n puheenjohtaja Bjarne Kallis ja valtaosa puoluejohtoa on jo vuosia pyrkinyt "eurooppalaistamaan" puolueen nimeä. Kallis on perustellut uudistusta sillä, että puolueen aatepohja on ollut viime vuosikymmenet leimallisesti kristillisdemokraattinen.

Hanke on kuitenkin nostattanut tunteita ja sitkeää vastustusta kenttäväessä. Kristillisten nimenmuutos oli esillä mm. edellisessä puoluekokouksessa Lappeenrannassa kaksi vuotta sitten. Tuolloin kokousväestä löytyi juuri riittävä yhden kolmasosan vähemmistö esityksen kaatamiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot