Mainos
Mainos

Kristillinen rauhanpalkinto Holkerille

Suomen kristillinen rauhanliike on myöntänyt rauhanpalkintonsa valtioneuvos Harri Holkerille.

Suomen kristillinen rauhanliike on myöntänyt vuoden 2004 rauhanpalkintonsa valtioneuvos Harri Holkerille hänen monipuolisesta toiminnastaan rauhanneuvottelijana ja Yhdistyneiden kansakuntien aseman vahvistajana.

Valtioneuvos Holkeri osallistui vuosina 1995-1998 rauhanneuvotteluihin Pohjois-Irlannissa, oli YK:n yleisistunnon puheenjohtajana 2000-2001 ja toimii parhaillaan Kosovon YK-hallinnon johtajana.

Holkeri on myös puhunut voimakkaasti kehitysyhteistyön puolesta. Hänen johtamansa työryhmä laati viime keväänä suuntaviivat, miten Suomen kehitysyhteistyömäärärahat voidaan nostaa YK:n suosittamaan 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta.

Suomen kristillinen rauhanliike jakaa rauhanpalkintonsa vuosittain uudenvuodenpäivänä, joka on myös kirkkojen rauhanpäivä. Palkinto on myönnetty vuodesta 1982. Edellisen rauhanpalkinnon sai professori Jaakko Hämeen-Anttila.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot