Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit aikovat päästä hallitukseen

Puolue uskoo vakaasti pääsevänsä seuraavaan hallitukseen. Siihen tulisi muun muassa saada perheministeri.

Kristillisdemokraatit pyrkivät lisäämään tuntuvasti kansanedustajiensa määrää maaliskuun eduskuntavaaleissa. Tavoitteena on lisätä eduskuntapaikkoja nykyisestä kuudesta "kaksinumeroiseen" lukuun.

Puolueessa on vakaa usko myös siihen, että se pääsee seuraavaan hallitukseen. Siihen tulisi muun muassa saada perheministeri.

Puheenjohtaja Päivi Räsänen uskoo tavoitteen voivan toteutua konkreettisella ja realistisella ohjelmalla, jota muiden puolueiden on helppo tukea. Painopisteinä ovat etenkin perhepolitiikka ja vanhusten hoito.

Vaaliteemojen ansiosta hallituskumppaneita on Räsäsen mukaan mahdollista saada sekä oikealta että vasemmalta. Oikealla yhteistyötä voidaan rakentaa porvarillisten arvojen lisäksi esimerkiksi pienyritysten tukemisessa.

-Köyhien, heikko-osaisten ja syrjäytyneiden puolustamisessa tukea tulee uskottavimmin aivan istuntosalin vasemmalta laidalta tai vihreiltä.

Puolue ei aio sortua vaalipopulismiin

Vaalikampanjan Helsingissä tänään avannut Räsänen sanoi, että kaikki hallitusvaihtoehdot ovat mahdollisia, jos keskeiset omat tavoitteet saadaan hallitusohjelmaan.

Muiden kristillisten arvojen ohella mukana on vahvasti mm. alkoholipolitiikka.

Kristillisdemokraatit katsovat laatineensa vaalitavoitteensa muotoon, joka voitaisiin asettaa sellaisenaan hallituksen ohjelmaksi.

Nykyhallituksen ohjelma koostuu Räsäsen mielestä pääosin vain lupauksista selvittää ongelmia.

Hän arvosteli suuria puolueita myös siitä, että ne lupaavat kaikille kaikkea.

Toinen virhe on Räsäsen mielestä pyrkimys demokratiaan ja monipuoluejärjestelmään sopimattomaan pääministerivaaliin. Hän muistutti, että viimeksi kukaan kolmen suuren puolueen pääministeriehdokkaasta ei siihen tehtävään päässyt.

Kuntiin 4000 uutta hoitajaa vanhuksille

Puoluesihteeri Annika Kokko esitteli kampanjan toteuttamistapaa. Koska kristillisiä on perinteisesti arvosteltu "tiukkapipoisuudesta" tilaisuuteen osallistuneet yli 100 eduskuntavaaliehdokasta vetivät päähänsä tiukat pipot.

Nyt tiukkoja aiotaan olla tavoitteiden toteuttamisessa. Puolueen vaaliohjelma koostuu mittavasta määrästä esityksiä eläkkeistä, verotuksesta ja muista uudistuksista. Vanhuspalveluihin vaaditaan 4000 hoitajan lisäystä kuntien valtionosuuksien lisäyksellä ja hoidon tason turvaavalla lainsäädännöllä.

Listalle kuuluvat myös kansaneläkkeiden tasokorotus, eläkkeensaajien verotus, terveydenhuoltokulujen maksukatto sekä yksinyrittäjille mahdollisuus palkata ensimmäinen työntekijänsä määräajaksi ilman sotu-maksuja.

Koska kampanjointi kallistuu vuosi vuodelta, Kokko esitti ratkaisuksi ministeriölle vastuuta tasapuolisesta ja tiedottamisesta. Se olisi hänen mielestään parempi tapa kuin puolueiden pohdittavana oleva kustannuskatto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme