Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit: Georgian sodan vaikutukset arvioitava

Kristillisdemokraatit vaatii, että Georgian sodan energia- ja turvallisuuspoliittiset vaikutukset on arvioitava syksyn aikana.

Puoluehallituksen työvaliokunta korostaa keskiviikkoisessa kannanotossaan, että sota vaikuttaa myös Suomeen - ei pelkästään pienenä kriisinhallintaoperaationa, vaan myös tarpeena uudenlaisesta turvallisuuspoliittisesta arviosta.

Työvaliokunta ei pidä hyväksyttävänä tunkeutua sotilaallisesti suvereeniin naapurivaltioon ja uhata sen demokraattisesti valittua hallitusta. Venäjän perustelu sodalle eli tarve suojella oman maan kansalaisia naapurimaan kamaralla on kristillisdemokraattien mielestä huolestuttava.

- Jos tällainen hyväksytään perusteeksi aseellisille sekaantumisille, suhtautuminen erilaisiin kansallisiin vähemmistöihin saattaa koventua. Venäjän poliittinen johto tekee tällaisilla lausunnoilla hallaa rauhassa ja sovussa eläville venäläisvähemmistöille muissakin naapurimaissa, työvaliokunta paheksuu kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme